Toepassingen van siergrind in je tuin

Siergrind in tuin

Wil je je tuin deze zomer een make-over geven? Dit zou je dan kunnen doen door je tuin helemaal overhoop te gooien, maar dat hoeft natuurlijk niet. Door het kiezen van kleine aanpassingen kan dat al heel veel invloed hebben op het uiterlijk van uw tuin. Wanneer je denkt aan kleine aanpassingen, wordt er gedacht aan siergrind. Door het gebruik van siergrind kan je je tuin namelijk een stijlvolle uitstraling geven en zo creëer jij een nieuwe frisse look aan je tuin. 

Het toepassen van siergrind

Er zijn echt zoveel toepassingen als het gaat om siergrind, want de mogelijkheden betreft siergrind zijn echt bijna oneindig. Je kan er namelijk een mooi tuinpad mee aanleggen, je kan er bijvoorbeeld voor kiezen om je bloemenvak daar mee te vullen, je kan er een oprit mee aanleggen, maar je kan ook zeggen om je hele tuin er mee te vullen. Siergrind is namelijk in veel verschillende maten, kleuren en structuren verkrijgbaar. Het fijne hieraan is dat je dus alles in eigen smaak en voorkeur kan aanpassen.

De voordelen van siergrind

Naast dat siergrind een mooie uiterlijk geeft aan je tuin, is het ook nog eens erg effectief materiaal. Als je toch wellicht nog je twijfels hebt, lees dan vooral de volgende voordelen. Deze voordelen moet haast je twijfels afnemen. In verhouding tot bijvoorbeeld tegels is siergrind relatief voordelig, dit heeft niet alleen te maken in de prijs, maar ook met de levensduur. Siergrind heeft namelijk een lange levensduur, waardoor het dus niet snel nogmaals vervangen moet worden. 

Naast de lange levensduur heeft het ook nog eens weinig onderhoud nodig. Wanneer jij een persoon bent die geen zin hebt om elk weekend in de tuin te werken, dan is siergrind de perfecte oplossing. Zodra je siergrind eenmaal heeft aangelegd, heb je er voor de rest nog maar weinig werk aan. Het enigste wat je moet doen is het af en toe harken. Dit komt omdat siergrind niet gevoelig is voor groene aanslag en de meeste soorten behouden ook nog eens lang hun kleur. 

En het laatste voordeel als het gaat om siergrind is de perfecte drainage. Als dit geen voordeel moet zijn, want Nederland kent namelijk heel veel regen. Denk maar eens aan die lange regenbuien in de herfst of misschien wel die spontane fikse stortbuien in de zomer. met siergrind kan het regenwater snel worden afgevoerd. Dit komt dat siergrind bestaat uit losse korrels, waardoor je geen last krijgt van enorme plassen. 

Andere toepassingen van grind

Naast dat siergrind allerlei voordelen heeft om te gebruiken in je tuin, kan siergrind ook nog gebruikt worden voor andere toepassingen in de tuin. Zo kan je bijvoorbeeld ook kiezen om siergrind te gebruiken bij het aanleggen van een rotstuin, maar kan het ook helpen als hulpmiddel bij waterhuishouding in je tuin. En kan je toch niet helemaal kiezen tussen bijvoorbeeld grind of tegels, dan kan je het ook nog eens combineren. Zo kan je namelijk grind en bestrating combineren tot één mooi geheel. En misschien iets waar je totaal niet aan zou denken, maar heb je plannen om een buitendouche te maken in de tuin? Dan kan je dus door steenkorven met keien en grind een omheining maken rondom de douche. En allerlaatste zou je er ook nog eens aan kunnen denken om de grind te gebruiken voor op het dak. En dit zijn natuurlijk niet de enige opties. 

Klik hier voor meer informatie om een stoere uitstraling van je tuin te creëren.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *