Gebruik grote stenen en keien voor een stoere uitstraling van je tuin

Stenen in tuin

Wanneer je door een tuin loopt, hoe klein die tuin ook is, je loopt waarschijnlijk altijd over het gras, of over verharde oppervlakken, zoals stenen plaveisel, asfalt, beton of wellicht wel houten vlonders. Dit zijn vaak de meest voorkomende materialen die gebruikt worden om een tuin aan te leggen. Deze materialen worden vaak gekozen omdat er minder onderhoudt vergt dan wat er vaak geassocieerd wordt met grind of split. Maar het gebruik van deze natuurlijke materialen geeft wel een uitstraling aan je tuin, maar wanneer je dus geen grind of split wilt gebruiken, denk dan bijvoorbeeld aan aan keien, kiezels of stenen. Deze materialen kunnen in elke grootte, vorm en kleur gebruikt worden om jouw tuin een leuke uitstraling te geven. 

Het gebruik van stenen in je tuin

Wanneer je kiest om steen te gebruiken voor je tuin, moet je wel eerst nagaan welke manieren er zijn om je tuin te decoreren met steen. Stenen zijn namelijk robuust, natuurlijk en zijn dus op verschillende manieren toepasbaar. Zo kun je bijvoorbeeld siergrind of andere mooie stenen gebruiken voor je terras, plaats bijvoorbeeld een steen in een mooi vorm als kunstwerk of geef een kabbelend beekje in je tuin een boost met het gebruik van stenen. Zo is er voor elke stijl wel weer een passende steen te vinden. 

Toepassingen van steen in je tuin

Wanneer je kiest om grote stenen te gebruiken in je tuin voor wellicht de bestrating of misschien zelf wel voor uitstraling, heb je allerlei toepassingen en ideeën die gebruikt kunnen worden om die te gekke uitstraling te creëren voor je tuin. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een buitenhaard van flagstones, maar je kan er bijvoorbeeld ook voor kiezen voor sfeer met water en steen. Heel leuk namelijk om te luisteren naar het geluid van het water en om te kijken hoe het water langs de steen loopt. Ook kan je kiezen voor een natuurlijke waterloop met stenen of gebruik je steen op de gevel. En wil je het over een hele andere boeg slaan? Kies dan bijvoorbeeld om steen te gebruiken als kunst. En wil je je tuin afscheiden, dan kan dat bijvoorbeeld ook om grote stenen te gebruiken. 

Het gebruik van keien

Sierkeien worden gebruikt voor een mooi decoratief element in je tuin. De sierkeien worden dus vooral gebruikt als tuindecoratie, maar ook voor bijvoorbeeld vulling in steenkorven of ter afscheiding van je tuin. Je moet van tevoren wel goed weten wat je wilt, want sierkeien zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende kleurnuances, afmetingen, maar ook in verschillende vormen. Zo zijn die sierkeien vaak verkrijgbaar van een donkere kleur tto aan bijvoorbeeld een lichte kleur of een mediterrane kleur. De grote van de sierkeien kan vaak verschillende tussen de 4 en 30 cm groot en zijn de vormen te kiezen van een rechthoekige vorm tot een mooi ronde vorm. 

Kenmerken van sierkeien

Keien zijn eigenlijk gewoon brokken steen, want het is een product dat door de natuur is gevormd, dus elke kei is ook gewoon een uniek stuk steen. Zo worden kleine en grote keien met elkaar afgewisseld. Doordat de kei uit zichzelf afbrokkelt, worden ze ook wel eens breuksteen genoemd. Maar wat bijzonder is aan de keien is, is dat ze door hun specifieke vorm en kleur jouw tuin een bijzonder en prachtige karakter kan geven. De keien kan namelijk ook weer gebruikt worden voor verschillende toepassingen. Denk bijvoorbeeld om 

aan het vullen van steenkorven, maar ook voor als decoratie aan een vijver of een waterval.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *